[][ ="467px"][][ ="1/6"][][ ="4/6"][ css=".custom1678268867029{margin-bottom: 0px !important;padding-top: 25px !important;padding-right: 25px !important;padding-bottom: 35px !important;padding-left: 25px !important;background: #13a538 url(https://www.innovatieveenkolonien.nl/wp-content/uploads/arrows-green-block.svg?id=319) !important;background-position: center !important;background-repeat: no-repeat !important;background-size: cover !important;}" elclass="schuinehoek4 tekstwit"]Nieuws overzicht
Grote opkomst bij verkiezingsbijeenkomsten in Groningen en Drenthe
Op 15 maart zijn de verkiezingen voor de provincies en de waterschappen. De media doet flink zijn best om het bij iedereen onder de aandacht te krijgen en terecht, want het gaat écht ergens om. Op verschillende plekken worden er verkiezingsbijeenkomsten georganiseerd waarbij veel thema’s over het landelijk gebied aan de orde kwamen.
Scheidslijn tussen landbouw en natuur
Elke partij heeft een verschillende visie op de landbouw en op welke manier dit zijn plaats heeft in het landelijk gebied. Daarbij wordt vaak een harde scheidslijn getrokken tussen landbouw en natuur. En dat is lastig te plaatsen als je bedenkt dat er binnen Innovatie Veenkoloniën hard wordt gewerkt aan thema’s als bodemgezondheid, waterbeschikbaarheid, biodiversiteit en de vermindering van chemische gewasbeschermingsmiddelen. Allemaal onderwerpen om de natuurlijke processen optimaal in te zetten voor een duurzaam toekomstbestendig bouwplan.
Grote opkomst!
Zowel in Groningen als Drenthe, was de opkomst bij verkiezingsbijeenkomsten, georganiseerd door LTO Noord en AJK, groot. Er werd flink gediscussieerd over de hectares voor landbouw en natuur, maar ook over de vraag of je als provincie, bovenop de landelijke regels, ook nog eens extra regels moet opstellen voor, bijvoorbeeld, het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen.
Drenthe en Groningen te klein
Een debat met meer dan 15 partijen maakt het lastig om de diepte in te gaan en het blijft dan ook vaak bij ‘oneliners’. Waarbij, als je alle ambities en wensen van de partijen optelt, zowel Drenthe als Groningen te klein zijn. Het zal dan ook pas na de verkiezingen duidelijk worden welke keuzes er echt worden gemaakt.
Kennis en Innovatie
Tijdens de korte intermezzo’s tussen de verschillende partijen kwam, soms pijnlijk, aan de oppervlakte dat de kennis over de landbouw niet optimaal is. Voor Innovatie Veenkoloniën een mooie taak om dit te verbeteren. Naast de kennis, die we zoveel mogelijk proberen te verspreiden onder de agrariërs in de Veenkoloniën, ligt er ook een uitdaging om politici bij de waterschappen, provincies en gemeenten zoveel mogelijk te laten zien wat we doen en welke impact het beleid heeft op het landelijk gebied. En, ondanks de verdeeldheid over verschillende onderwerpen, waren de partijen er tijdens de verkiezingsbijeenkomsten het er wel over eens dat innovatie één van de oplossingsrichtingen is. Als Innovatie Veenkoloniën gaan we daar dan ook flink mee aan de slag.
[][][ ="1/6"][][ ="1/6"][][ ="4/6" css=".custom1629967097246{padding-top: 35px !important;}"][separator][ css=".custom1630316620282{padding-top: 70px !important;}"]
Meest recente nieuwsberichten
[][dtbloglist contentbg="n" imagescaleanimationonhover="disabled" postcategory="n" postauthor="n" postcomments="n" postcontent="off" readmorebutton="Lees meer" dispoststotal="3" postsoffset="0" category="4"][][ ="1/6"][][][rcblock id="33"][]